Kalite maliyetlerinin ölçümü : gıda sektöründe bir araştırma
tarafından
 
Ömürgönülşen, Mine. yazar

Başlık
Kalite maliyetlerinin ölçümü : gıda sektöründe bir araştırma

Yazar
Ömürgönülşen, Mine. yazar

ISBN
9789754403626

Yazar Ek Girişi
Ömürgönülşen, Mine. yazar

Fiziksel Tanımlama
163 sayfa. : resimli. ; 24 cm.

Seri
Milli Prodüktivite Merkezi yayınları no ; 703.

İçerik
İÇİNDEKİLER CiİRİŞ 11 1. SÖLÜM- KALİTE MALİYETLERİ KAVRAM! ve KALİTE MALİYET KALEMLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ 1 S 1 .1. KALİTE KAVRAMI 1 S 1.2. KALİTE MALİYETLERİ KAVRAM! 18 1 .l. KALİTE MALİYETLERİ KAVRAMiNiN GELİŞİMİ 23 1 ..ı. KALİTE MALİYET SİSTEMİNİN KURULMASI ve TAŞIMASI GEREKEN ÖZELLİKLER 25 1 .5. KALİTE MALİYETİ SİSTEMİ KURMANIN YÖNTEMLERİ 28 1.5.1. Süreç Maliyet Modeli 28 1.S.2. Kalite Kaybı Yaklaşımı 29 15.3. PAF (Prevention-Apprasial-Failure) Modeli 31 1.6. KALİTE MALİYET KALEMLERİ 32 1 6.1. Önleme Maliyetleri 32 1.6.2. Değerlendirme Maliyetleri 33 1.6.3. İçsel Başarısızlık Maliyetleri 35 1.6.4. Dışsal Başarısızlık Maliyetleri 35 1,7. KALİTE MALİYET KALEMLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ 37 l .J.1. Geleneksel Kalite Maliyet Modeli 40 ·, .7 .2. Kalite Merkezli Öğrenme Modeli 45 1.7.3. Kalite Maliyetleri ile İlgili Yeni Model 48 1.8. KALİTE MALİYETLERİ ve TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ İLİŞKİSİ 49 1.9. KALİTE MALİYETLERİ ve İSRAF İLİŞKİSİ 52 2. BÖLÜM KALİTE MALİYETLERİNİN ÖLÇÜMÜ ve KALİTE MALİYET VERİLERİNİN ANALİZ EDİLMESİ 57 2.1. KALİTESİZ ÜRETİMİN KAYNAKLAR! 57 2.2. KALİTE MALİYET VERİ KAYNAKLAR! ve VERİLERE ULAŞMA YÖNTEMLERİ.. 59 2.3. KALİTE MALİYETLERİNİN ÖLÇÜMÜNÜN ÖNEMİ ve AMACI 62 2.4. KALİTE MALİYETLERİNİN ÖLÇÜMÜNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR 64 2.5. KALİTE MALİYETLERİNİN ÖLÇÜMÜ 66 2.5.1. Kalite Maliyetlerinin Firma Düzeyinde Ölçümü 68 2.5.2. Literatürde Firma Düzeyinde Kalite Maliyetlerinin Ölçümleriyle İlgili Çalışmalar 68 2.5.3. Kalite Maliyetlerinin Ulusal Düzeyde Ölçümü 71 2.6. KALİTE MALİYETLERİ ÖLÇÜMÜNÜN ZORLUKLAR! 73 2.7. KALİTE MALİYETLERİNİN ANALİZİ 75 3. BÖLÜM· GIDA SEKTÖRÜNDE KALİTE MALİYETLERİNİN ÖLÇÜMÜNE İLİŞKİN ÇALIŞMALAR ve PANEL . REGRESYON YÖNTEMİNİN TANITIMI 79 3.1. GIDA SEKTÖRÜNÜN YAPISI ve MEVCUT DURUMU 79 3.2. GIDA SEKTÖRÜNDE KALİTE MALİYETLERİNİN ÖLÇÜMÜNE İLİŞKİN ÇALIŞMALAR 80 3.3. PANEL REGRESYON YÖNTEMİNE GENEL BİR BAKIŞ 83 3.4. PANEL VERİLER KÜMESİNİN YAPISI 84 3.5. PANEL ANALİTİK MODELLERİN ÇEŞİTLERİ 85 3.5.1. Sabit Katsayılar Modeli 86 3.5.2. Sabit Etkiler Modeli 86 3.5.3. Rassal Etkiler Modeli 87 3.6. PANEL VERİLER REGRESYON YÖNTEMİNİN AVANTAJLAR! 87 3.7. PANEL VERİLER REGRESYON YÖNTEMİNİN SINIRLILIKLARl 89 7 4. BÖLÜM- TÜRK GIDA SEKTÖRÜNDE KALİTE MALİYETLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN PANEL REGRESYON YÖNTEMİYLE İNCELENMESİ: ALAN ARAŞTIRMASI ve SONUÇLAR! 91 4.1. VERİ TOPLAMA 91 4.2. ÖRNEKLEMDEKİ GIDA FİRMALARININ GENEL YAPISI 93 4.3. KALİTE MALİYETLERİNİN FİRMA DÜZEYİNDE ANALİZLERİ 95 4.3.1. A Firmasında Kalite Maliyetlerinin Analizi 96 4.3.2. B Firmasında Kalite Maliyetlerinin Analizi 97 4.3.3. C Firmasında Kalite Maliyetlerinin Analizi 98 4.3.4. D Firmasında Kalite Maliyetlerinin Analizi 100 4.3.5. E Firmasında Kalite Maliyetlerinin Analizi 1 02 4.3.6. F Firmasında Kalite Maliyetlerinin Analizi 103 4.3.7. G Firmasında Kalite Maliyetlerinin Analizi 1 os 4.4. ALAN ARAŞTIRMASI 1 O) 4.5. HİPOTEZLER 1 oa 4.6. TAHMİN SONUÇLAR! 11 ı 4.6.1. Hipotez l'e İlişkin Tahmin Sonuçları 112 4.6.2. Hipotez il ve l\l'e İlişkin Tahmin Sonuçları 11 4.6.3. Hipotez iV ve V'e İlişkin Tahmin Sonuçları 115 4.7. ALAN ~RAŞ~IRMASININ SONUÇLAR! 1176 ~~1Ei~0

Özet
Kalite maliyetlerikonusunu ela almaktadır.

Konu Başlığı
Toplam kalite yönetimi
 
Total quality management
 
Gıda -- Kalite
 
Food -- Quality
 
Maliyet kontrolü
 
Cost control


LibraryMateryal TürüDemirbaşYer NumarasıDurumu / Lokasyon / İade Tarihi
Ekonomi KütüphanesiKitapEKOBKN0004180658.562 OMU 2008Merkez Kütüphane Genel Koleksiyon