Organik tarım ekonomisi
tarafından
 
Rehber, Erkan. yazar

Başlık
Organik tarım ekonomisi

Yazar
Rehber, Erkan. yazar

ISBN
9786055335144

Yazar Ek Girişi
Rehber, Erkan. yazar

Fiziksel Tanımlama
295sayfa ; 20 cm.

İçerik
İÇİNDEKİLER -- ÖNZÖZ IIII -- 1. GİRİŞ 1 -- 2. ORGANİK TARIMIN TARİHÇESİ 7 -- 3. ORGANİK TARIM KAVRAM ve İLKELERİ 21 -- 3.1. Organik Tarımın Anlamı 21 -- 3.2. Organik Tarım İlkeleri ve Yasal Tanımları 34 -- 3.3. Alternatif Organik Kavram ve Hareketleri 42 -- 4. ORGANİK TARIMIN NEDENLERİ VE BEKLENEN YARARLAR 53 -- 4.1. Organik Tarımın Nedenleri 53 -- 4.1.1. Kimyasal Kullanımı 56 -- 4.1.2. Biyoteknoloji > 68 -- 4.1.3. Biyolojik Çeşitlilik 72 -- 4.1.4. Küreselleşme ve Şirket Büyümeleri (Yoğunlaşma) 74 -- 4.2. Organik Tarımın Yararları 77 -- 4. 2.1. Beslenme ile İlgili Yararı 78 -- 4. 2. 2. Organik Tarımın Çevresel Yararları 83 -- 4.2.3. Biyolojik Çeşitlilik Yararı 88 -- 4.2.2. Hayvan Refahı Yararları 91 -- 4.2.5. Sosyo-Ekonomik Yararları 93 -- 5. ORGANİK ÜRETİM 95 -- 5.1. Organik Üretim Alanı 95 -- 5.2. Hayvansal Üretim ve Su Ürünleri 104 -- 5.2.1. Hayvansal Üretim 104 -- 5.2.2. Su Ürünleri Üretimi 108 -- 5.2.3. Organik Yem Üretimi 111 -- 5.3. Yabani Ürünler (Doğal Toplama Alanı) 111 -- 5.4. Üretim Yönetimi 113 -- 5.4.1. Verim 121 -- 5.4.2. Girdi Kullanımı ve Üretim Maliyetleri 124 -- 5.5. Üretim Destekleri 135 -- 5.6. Sözleşmeli İlişkiler 142 -- 6. ORGANİK ÜRÜNLERİN PAZARLANMASI 147 -- 6.1. Dünyada Organik Gıda Pazarı 147 -- -- 1.1. Pazarlama Kanalları 158 -- 1.2. Tüketici Eğilimleri ve Fiyatlar 168 -- 2. ORGANİK ÜRÜNLERİN SERTİFİKASYONU 181 -- 2.1. Kalite, Belirsizlik ve Pazar Etkinliği 181 -- 2.2. Organik Standartlar ve Sertifikasyon 189 -- 2.2.1. Organik Standart ve Düzenlemeler 190 -- 2.2.2. Sertifikasyon 202 -- 2.2.3. Akreditasyon 224 -- 3. TÜRKİYE’DE ORGANİK TARIM 233 -- 3.1. Türkiye’de Organik Tarımın Gelişimi ve Üretim 233 -- 3.1.1. Organik Tarımın Gelişimi 233 -- 3.1.2. Üretim 234 -- 3.2. Pazar Yapısı ve işleyişi 238 -- 3.3. Yasal Düzenlemeler (Kontrol ve Sertifikasyon) 240 -- 8.4.0rganik Tarımda Destekler: 246 -- 4. ORGANİK HAREKETİN GELECEĞİ 251 -- 4.1. Gelenekselleşme 251 -- 4.2. Verimlilik ve Üretim Maliyetleri 254 -- 4.3. Pazar Yapısı ve Yarışma 255 -- 4.4. Sertifikasyon 259 -- 4.5. Eğitim ve Araştırma 261 -- 9.6.Organik Tarım Politikaları ve Destekler 262 -- KAYNAKLAR 265

Özet
Türkiye'de organik tarım konusunda yayımlanmış esetfir

Konu Başlığı
Organic farming.
 
Organik tarım.
 
Natural foods.
 
Doğal besinler.


LibraryMateryal TürüDemirbaşYer NumarasıDurumu / Lokasyon / İade Tarihi
Ekonomi KütüphanesiKitapEKOBKN0002733631.584 REH 2011Merkez Kütüphane Genel Koleksiyon