Helal kitap
tarafından
 
İnan, İlyas Ertuğrul.

Başlık
Helal kitap

Yazar
İnan, İlyas Ertuğrul.

ISBN
9786053449652

Yazar Ek Girişi
İnan, İlyas Ertuğrul.

Fiziksel Tanımlama
xvııı 232 sayfa : tablo, resim, şekil ; 24 cm.

Genel Not
Kaynakça: sayfa 203-226.

İçerik
Birinci Bölüm Helal Gıda ve Helal Gıda Sertifikası Kavramları İkinci Bölüm Kobi Kavramı ve Gıda İşletmeleri Üçüncü Bölüm Araştırmanın Yöntemi Dördüncü Bölüm Araştırma Bulguları

Özet
Pazarlama taktiklerindeki ve Teknolojik alandaki gelişmelerle birlikte gıda sektöründe üretim maliyetini azaltma yarışı ürünlerin "HELAL "liğini tehlikeye sokmuştur: -İran'da Helal sertifika damgalı alkollü içkiler satışa sunulmuştur. -Fransa'da 0 Helal sertifikalı et satan bir kasabın etlerinin E'inin domuz eti, 'inin at eti olduğu tespit edilmiştir. -Norveç'te Helal logolu et satan başka bir kasapta ise domuz eti oranı onda üç oranındadır. -İsveç'te analize gönderilen Helal logolu sosislerin içinde onda bir oranında domuz eti tespit edilmiştir. Eline çanta alan herkes piyasada para karşılığı "Helal Gıda Sertifikası" dağıtmaya başlamıştır. Bununla birlikte gıdalara bir takım maddeler "E" kodu ile konarak tüketiciler yanıltılmaya çalışılmıştır. İşte bu kitap aşağıdaki soruların cevabını okuyucularımıza sunmaktadır: "Helal Gıda, Helal Gıda Sertifikası nedir?" "Helallik nasıl olur?" "O zaman eti nereden almalıyım?" "Marketteki ürünlerin hangileri Helaldir?" "Peki işletmeler Helal gıdanın neresindeler?" (Tanıtım Bülteninden)

Konu Başlığı
Halal food.
 
Helal gıda.
 
Food -- Religious aspects -- Islam.
 
Gıda -- Dini etkiler -- İslam.
 
Standards -- Turk.
 
Standartlar -- Türk.


LibraryMateryal TürüDemirbaşYer NumarasıDurumu / Lokasyon / İade Tarihi
Ekonomi KütüphanesiKitapEKOBKN0011760389.6 İNA 2019Eskişehir Yolu Yerleşkesi Genel Koleksiyon