Kalite yönetimi ve planlaması
tarafından
 
Öztürk, Ahmet. yazar

Başlık
Kalite yönetimi ve planlaması

Yazar
Öztürk, Ahmet. yazar

ISBN
9786055048211

Yazar Ek Girişi
Öztürk, Ahmet. yazar

Basım Bilgisi
2. baskı

Yayım Bilgisi
Bursa: Ekin Yayınevi, 2013

Fiziksel Tanımlama
500 sayfa : tablo, şekil ; 23 cm.

Genel Not
Kaynakça ve dizin var.

İçerik
İÇİNDEKİLER -- SUNUŞ -- GİRİŞ ve ÖNSÖZ -- 1.BÖLÜM -- TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNE GİRİŞ -- 1.1. Küreselleşme ve Yeni Yönetim Sistemi Arayışları 1 -- 1.2. Kalitenin Tanımı 5 -- 1.3. Kalite Tanımlarının Zayıf ve Güçlü Yönleri 9 -- 1.4. Toplam Kalitenin Tanımı 12 -- 1.5. Toplam Kalite Yönetiminin Tanımı 13 -- 1.6. Toplam Kalite Yönetiminin Tarihsel Gelişimi ve Etkileri 15 -- 1.7. Deming Yönetim Metodu 22 -- 1.7.1. Deming Yönetim Metodunun Dönüşüm İlkeleri 22 -- 1.7.2. Deming Yönetim Metodundaki Kavramlar 26 -- 1.7.3. Deming Yönetimindeki Kalite Kavramlan Arasındaki ilişkiler 32 -- 1.7.4. Deming ve Taylor'un Yönetim İlkeleri 35 -- 1.7.5. Deming'in Yedi Ölümcül Hastalığı 42 -- 1.8. Juran ve Crosby'nin Toplam Kaliteye Katkılan 44 -- 1.8.1. Juran'tn Katkıları 45 -- 1.8.2. Crosby'nin Kaliteye Katkıları 48 -- 1.9. Toplam Kalite Yönetimine Bakış 51 -- 2. BÖLÜM TEMEL KALİTE KAVRAMLARI -- 2.1. Standartlar ve Gereklilikler 59 -- 2.2. Bilimsel Yöntem 62 -- 2.3. Kaliteyi Gerçekleştirmek için Bağımsız Denetim, Test ve Maliyet Etkinliği 65 -- 2.4. Standartları Geliştinne 67 -- 2.4.1. Müşteri Gereksinimlerini Yeniden Değerlendirme 68 -- 2.4.2. Benchmarking 68 -- 2.4.3. En iyi Pratikler veya Uygulamalar 73 -- 2.5. Denetim ve Denetim Türleri 74 -- 2.6. Hatayı Tanımlama ve Sonuçları 79 -- 2.7. Toplam Kaliteye İlişkin Temel Kavramlar 80 -- 3. BÖLÜM SÜREKLİ SÜREÇ İYİLEŞTİRME -- 3.1. Sürekli İyileştirmenin Gerekliliği 91 -- 3.2. Süreç İyileştirmenin Tanımı 92 -- 3.3. Süreç İyileştirmenin Zorluğu 93 -- 3.4. Süreç İyileştirme Yaklaşımı 94 -- 3.4.1. Shevvart veya Deming Döngüsü 97 -- 3.4.2. Kalite iyileştirme Döngüsü 100 -- 3.5. Sürekli İyileştirmede Yönetimin Rolü ve İyileştirmede İzlenecek Faaliyetler 103 -- 3.6. Kalite iyileştirilmesinin Yapılandırılması 105 -- 3.7. İyileştirme Planlarının Geliştirilmesi 116 -- 3.8. Standart İyileştirme Stratejileri 118 -- 3.9. Diğer İyileştirme Stratejileri 121 -- 3.10. Kaizen Yaklaşımı 124 -- 3.10.1. Kaizen ve Yenilik 127 -- 3.10.2. Beş Adımlı Kaizen Planı 130 -- 3.11. Kaizen'in Toplam Kalite Yönetimine Katkısı 132 -- 4. BÖLÜM -- TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNİN KÜLTÜREL TEMELİ -- 4.1. Başarı ve Kalıcılık için Kültür ve Öz Değerler 139 -- 4.2. Şirket Kültürü 144 -- 4.3. Toplam Kalite Yönetimi ve Şirket Kültürü 147 -- 4.4. Toplam Kalite Yönetimi Kültür Elemanları 148 -- 4.4. Toplam Kalite Yönetim Kültürünü Anlamak ve Desteklemek 156 -- 4.5. Kalite Kültürünü Yerleştirme ve Sürdürme 170 -- 5. BÖLÜM -- KALİTE YÖNETİMİNDE EĞİTİM VE YETİŞTİRMENİN ÖNEMİ -- 5.1. Eğitim, Yetiştirme ve Öğrenme 181 -- 5.2. Yetiştirme Eğitiminin Gerekçesi 183 -- 5.3. Yetiştirme Eğitiminin Yararları ve İhtiyacının Belirlenmesi 186 -- 5.4. Ne Tür ve Ne Miktarda Eğitim 187 -- 5.5. Öğrenmenin İlkeleri ve Öğrenmeyi Geliştirme 190 -- 5.6. Yöneticiler İçin Kalite Eğitimi 193 -- 5.7. Oryantasyon Eğitimi 196 -- 5.8. Müşteri Yetiştinne Eğitimi 198 -- 5.9. Etik Eğitimi 199 -- 5.10. Yetiştirme Eğitiminin Başarısızlık Nedenleri 200 -- 5.11. Yetiştirme Eğitiminin Başarı Şansmı Artırma 206 -- 6. BÖLÜM -- KALİTE YÖNETİMİ İÇİN İSTATİSTİK -- 6.1. Veri Toplama 211 -- 6.2. Denetim Formları 213 -- 6.3. Grafikler 215 -- 6.4. Pareto Çizelgesi 218 -- 6.5. Değişkenlik 221 -- 6.6. Histogram Kullanarak Veri Betimlemesi 222 -- 6.7. Betimsel ve Çıkarımsal istatistik 231 -- 6.7.1. Aritmetik Ortalama 232 -- 6.7.2. Medyan 233 -- 6.7.3. Mod 235 -- 6.7.4. Standart Sapma 236 -- 6.7.5. Olasılık 242 -- 6.7.6. Normal Dağılım 244 -- 6.7.7. Rassal Örnekleme 247 -- 6.8. Kök Nedenleri Bulma ve Hataları Giderme 250 -- 6.9. Süreç Yeterliliği ve Kontrol Grafikleri 250 -- 7. BÖLÜM KALİTE PLANLAMASI -- 7.1. Kalite Planlamasının Tanımı ve Ön Hazırlık Analizi 254 -- 7.2. Kalite Planlama Problemi 258 -- 7.3. Kalite Planlama Probleminin Çözümü 259 -- 7.3.1. Projenin Belirlenmesi 260 -- 7.3.2. Müşterileri Tanımlama 263 -- 7.3.3. Müşteri İhtiyaçlarını Ortaya Çıkarma 265 -- 7.3.4. Ürün Geliştirme 270 -- 7.3.5. Süreçleri Geliştirme 271 -- 7.3.6. Süreç Kontrollerini Geliştirme ve Planlan İşletime Koymak 272 -- 7.4. Kalite Planı 276 -- 7.5. Hizmet için Kalite Planlama Örneği 278 -- 8. BÖLÜM KALİTE KONTROLÜ -- 8.1. Kalite Kontrolünün Tarihi Gelişimi 281 -- 8.2. Kalite Kontrolünün Tanımı 284 -- 8.3. Kalitenin Ölçümü 286 -- 8.4. Kalite Kontrol Noktaları 288 -- 8.5. Kalite İçin Kontrol Konularının Seçimi 294 -- 8.6. Ölçüm Birimlerini Oluşturma 295 -- 8.7. Performans Standartlarını Oluşturma 298 -- 8.8. Gerçek Performansı Ölçme 300 -- 8.9. Standartlar İçin Kıyaslama 303 -- 8.10. Fark Üzerinde Harekete Geçmek 306 -- 8.11. Sorun Çözme İçin Yapılandırılan Prosedür 307 -- 9. BÖLÜM İSTATİSTİKSEL SÜREÇ KONTROLÜ -- 9.1. İstatistiksel süreç Kontrolünün Tanımı 310 -- 9.2. Süreç Değişkenliğini Azaltmak ve Kontrol Etmek 311 -- 9.3. Süreci Sürekli İyileştirmek ve Tahmin Etmek 316 -- 9.4. Ürün Denetimi ve İsrafın Giderilmesi 318 -- 9.5. Kontrol Çizelgeleri 319 -- 9.5.1. Değişken Kontrol Çizelgeleri 321 -- 9.5.2. X- R Kontrol Çizelgesinin Analizi ve Yorumlanması 331 -- 9.5.3. Nitelik Kontrol Çizelgeleri 336 -- 9.5.3.1. p ve np Kontrol Çizelgeleri 337 -- 9.5.3.2. c ve u Kontrol Çizelgeleri 343 -- 9.5.3. Özel Kontrol Çizelgeleri 349 -- 9.6. Süreç Yeterliliği 351 -- 9.7. Kontrol Çizelge Analizinden Potansiyel Yeterliliğin Tahmini 356 -- 9.8. Süreç Performansının Ölçülmesi 358 -- 9.9. Süreç Yeterliliğinin Altı Sigma Kavramı 362 -- 9.10. İstatistiksel Süreç Kontrolü ve Kalite Geliştirme 363 -- 10. BÖLÜM -- SÜREKLİ KALİTE GELİŞTİRME ARAÇ VE TEKNİKLERİ -- 10.1. Süreç Akış Çizelgesi 365 -- 10.2. Beyin Fırtınası 370 -- 10.3. Pareto Analizi 372 -- 10.4. Neden ve Etki Analizi 376 -- 10.5. Serpilme Diyagramı 379 -- 10.6. Niçin Sorusunun Beş Kez Sorulması 385 -- 10.7. Takım Amaçlı Analiz 385 -- 10.8. Fayda - Maliyet Analizi 388 -- 10.9. Matris Analizi 389 -- 10.10. Fikir Birliğine Varma 390 -- 10.11. Güç Alan Analizi 391 -- 10.12. Kalite Çemberleri 393 -- 10.13. Öncelikler Grafiği 395 -- 10.14. Zaman- Maliyet Analizi 397 -- 11. BÖLÜM VERİMLİLİK VE KALİTE -- 11.1. Verimliliğin Tanımı ve Önemi 399 -- 11.2. Verimliliğin Dört Farklı Yönü 401 -- 11.3. Verimlilik ve Kaliteyi Geliştirme Yolları 404 -- 11.4 Verimlilik Ölçümünün Önemi 409 -- 11.5. Verimlilik Ölçüleri veya Göstergeleri 411 -- 11.6 İşgücü Verimliliği 413 -- 11.7 Verimlilik Yönetiminde Sibson'ın On Dört ilkesi 418 -- 12. BÖLÜM KALİTE MALİYETLERİ -- 12.1. Kalite Maliyetinin Tanımı ve Önemi 422 -- 12.2. Kalite Maliyetlerinin Sınıflandırılması 423 -- 12.2.1. Önleme Maliyetleri 424 -- 12.2.2. Değerlendirme Maliyetleri 426 -- 12.2.3. İç Başarısızlık Maliyetleri 427 -- 12.2.4. Dış Başarısızlık Maliyetleri 429 -- 12.2.5. Gizli Kalite Maliyetleri 430 -- 12.3. Kalite Maliyet Bilgisinin Kullanılması 432 -- 12.4. Veri Kaynakları ve Kalite Maliyet Raporları 433 -- 12.5. Kalite Maliyetleri ve Sürekli İyileştirme 437 -- 12.5.1. PAF Modeli 437 -- 12.5.2. Süreç Maliyet Modeli 440 -- 13. BÖLÜM ALTI SİGMA -- 13.1. Altı Sigmanın Başlangıcı ve Tanımı 449 -- 13.2. Altı Sigmanın İstatistiksel Anlamı 452 -- 13.3. Altı Sigma Yöntemi 457 -- 13.4. Altı Sigma Organizasyonunda Personel İhtiyaçları 463 -- 13.5. Altı Sigmanın İlkeleri 467 -- 13.6. DPMO ve Sigma Düzeyi Tahmini 469 -- 13.7. Yalın Altı Sigma 471 -- 13.8. TKY ve Altı Sigma Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar 474 -- 13.9. Dünyada ve Türkiye de Altı Sigma Uygulamaları 476 -- EK TABLOLAR 481 -- EK-1: Normal Dağılım 482 -- EK-2: Sigma Düzeyinin DPMO'ya Dönüştürme 485 -- EK-3; Uzun Dönem DPMO'yu Kullanarak Sigma Tahmini 485 -- EK-4; Faktörler için Kontrol Çizelgeleri 486 -- KAYNAKÇA 489 -- İNDEKS 493 --.

Özet
Ayrıca bu kitap yazılırken, üniversitelerin teknoloji, mühendislik, işletme, ekonometri, iktisat, çalışma ekonomisi, maliye programlarında ve meslek yüksek okullarının bunlara benzer programlarında okuyan öğrencilere faydalı olabilecek ve iş hayatlarında kullanabilecekleri güncel bilgilerin verilmesi hedeflenmiştir. Bu kitabın içerdiği tüm konuları incelendiğinde üniversite ve meslek yüksek okul öğrencilerinin yanında şirketlerde çalışan uygulamacıların faydalanabileceği temel bir kaynak olması da amaçlandığı görülmektedir.

Konu Başlığı
Toplam kalite yönetimi
 
Kalite kontrol
 
Total quality management
 
Quality control


LibraryMateryal TürüDemirbaşYer NumarasıDurumu / Lokasyon / İade Tarihi
Ekonomi KütüphanesiKitapEKOBKN0002612658.562 OZT 2013Merkez Kütüphane Genel Koleksiyon