Yenilik (inovasyon) ve yenilik yönetimi : düşük teknolojili sektörler üzerine bir araştırma
tarafından
 
Bay, Murat. yazar

Başlık
Yenilik (inovasyon) ve yenilik yönetimi : düşük teknolojili sektörler üzerine bir araştırma

Yazar
Bay, Murat. yazar

ISBN
9786059663380

Yazar Ek Girişi
Bay, Murat. yazar

Yayım Bilgisi
İstanbul: Nobel Bilimsel Eserler Yayınları, 2016

Fiziksel Tanımlama
117 sayfa : tablo, şekil ; 21 cm.

Seri
Nobel Bilimsel Eserler Yayınları ; 39
 
Bilimsel Eserler ; 39.

Seri Başlığı
Nobel Bilimsel Eserler Yayınları ; 39

Genel Not
Kaynakça var.

Özet
İnovasyon, diğer bir ifadeyle yenilik ve değişim demektir. İnovasyon yönetimi, şirketlerin başarılı olmasında, varlığını idame ettirebilmesinde önemli bir faktör olmasının yanında süreçlerden oluşan bir sistemdir ve bu sistem, tüketiciye sistematik bir şekilde nasıl değer katılacağını araştırmaktadır. İnovasyon, mikro düzeyde rekabet avantajı elde etmede ve sürdürülebilirlik açısından önemli bir kavramdır. Makro düzeyde ise ekonomik büyüme istihdam olanaklarını arttırmada önemli bir rol oynamaktadır. Sektörler, inovasyon düzeyleri, coğrafi konumları, büyüklükleri gibi birçok açıdan farklı sınıflandırmalara konu olmaktadır. İnovasyon ve inovasyon yönetiminin çoğunlukla yüksek teknolojili veya büyük firmaların meselesi olduğu kabul edilmektedir. Ancak düşük teknolojili sektörler ve şirketler için inovasyon daha elzem bir konudur. OECD, şekerleme, bisküvi ve çikolata sektörünü düşük teknolojili sektör olarak sınıflandırmaktadır. Kitabın uygulama kısmında Karaman’dan 12, Gaziantep’ten 10, İstanbul’dan 9, Konya’dan 8 ve Kayseri’den 3 olmak üzere toplam 42 firma incelenerek Türkiye genelinde şekerleme, bisküvi ve çikolata firmalarının sayısal olarak yarıya yakını (% 42,4)( Üretim hacmi olarak %80) mercek altına alınmıştır. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’deki şekerleme, bisküvi ve çikolata firmalarının yenilikçilik skorları incelendiğinde, hiçbir firmanın ideal skora sahip olmadığı tespit edilmiştir. Genel toplama bakıldığında firmaların yüzde 38’inin yenilikçilik düzeyinin iyi, yüzde 55’inin ne iyi ne kötü, yüzde 7’sinin de kötü olduğu bulunmuştur.

Konu Başlığı
Innovation.
 
Yenilikçilik.
 
Innovation in management.
 
Yenilikçilik, Yönetimde.

Yazar Ek Girişi
Çil, Umut,

Tüzel Kişi Ek Girişi
Nobel Bilimsel Eserler


LibraryMateryal TürüDemirbaşYer NumarasıDurumu / Lokasyon / İade Tarihi
Ekonomi KütüphanesiKitapEKOBKN0003834658.514 BAY 2016Merkez Kütüphane Genel Koleksiyon