Avrupa'da yemeğin tarihi
tarafından
Montanari, Massimo, 1949- yazar
Başlık
:
Avrupa'da yemeğin tarihi
Yazar
:
Montanari, Massimo, 1949- yazar
ISBN
:
9789754143058
Yazar Ek Girişi
:
Montanari, Massimo, 1949- yazar
Tek Biçim Başlık
:
La fame e l'abbodanza Türkçe
Fiziksel Tanımlama
:
198 sayfa ; 20 cm.
Seri
:
Avrupa'yı kurmak
Genel Not
:
Özgün eser adı: La fame e l'abbodanza
İçerik
:
Ortak bir beslenme dili için temel arayışı -- Dönüm noktası -- Zorunlu tercih -- Herkes kendi yiyeceğini yesin -- Avrupa ve Dünya -- Açlık çağı -- Devrim
Özet
:
Bu kitap, Avrupa'da yemeğin tarihi ve bunun iki bin yılı aşkın bir süre içinde, Avrupa kültürlerinin evriminde oynadığı rolü ele alıyor. Yemek, hayatta kalabilmek ve kültür için bir önkoşul. Ulusal ve emperyal ihtirasların itici gücü, üretim ve tüketim biçimi, bölgelerin, sınıfların ve bireylerin kimlik ve statülerinin bir ifade biçimiydi ve hala da öyle...
Konu Başlığı
:
Food -- History.
Yiyecek -- Tarih
Food habits -- Europe.
Yeme alışkanlıkları -- Avrupa
Coğrafi Terim
:
Europe -- Social life and customs.
Avrupa -- Sosyal yaşam ve gelenekler
Yazar Ek Girişi
:
Önen, Mesut.
Hinginar, Biranda.
Library | Materyal Türü | Demirbaş | Yer Numarası | Durumu / Lokasyon / İade Tarihi |
---|
Ekonomi Kütüphanesi | Kitap | EKOBKN0007261 | 641.094 MON 1995 | Merkez Kütüphane Genel Koleksiyon |