Avrupa'da yemeğin tarihi
tarafından
 
Montanari, Massimo, 1949- yazar

Başlık
Avrupa'da yemeğin tarihi

Yazar
Montanari, Massimo, 1949- yazar

ISBN
9789754143058

Yazar Ek Girişi
Montanari, Massimo, 1949- yazar

Tek Biçim Başlık
La fame e l'abbodanza Türkçe

Fiziksel Tanımlama
198 sayfa ; 20 cm.

Seri
Avrupa'yı kurmak

Genel Not
Özgün eser adı: La fame e l'abbodanza

İçerik
Ortak bir beslenme dili için temel arayışı -- Dönüm noktası -- Zorunlu tercih -- Herkes kendi yiyeceğini yesin -- Avrupa ve Dünya -- Açlık çağı -- Devrim

Özet
Bu kitap, Avrupa'da yemeğin tarihi ve bunun iki bin yılı aşkın bir süre içinde, Avrupa kültürlerinin evriminde oynadığı rolü ele alıyor. Yemek, hayatta kalabilmek ve kültür için bir önkoşul. Ulusal ve emperyal ihtirasların itici gücü, üretim ve tüketim biçimi, bölgelerin, sınıfların ve bireylerin kimlik ve statülerinin bir ifade biçimiydi ve hala da öyle...

Konu Başlığı
Food -- History.
 
Yiyecek -- Tarih
 
Food habits -- Europe.
 
Yeme alışkanlıkları -- Avrupa

Coğrafi Terim
Europe -- Social life and customs.
 
Avrupa -- Sosyal yaşam ve gelenekler

Yazar Ek Girişi
Önen, Mesut.
 
Hinginar, Biranda.


LibraryMateryal TürüDemirbaşYer NumarasıDurumu / Lokasyon / İade Tarihi
Ekonomi KütüphanesiKitapEKOBKN0007261641.094 MON 1995Merkez Kütüphane Genel Koleksiyon