Acısıyla tatlısıyla boza : bir imparatorluk meşrûbatının tarihi, coğrafyası, kimyası, edebiyatı
tarafından
 
Turan, Ahmet Nezihi, 1958- editör.

Başlık
Acısıyla tatlısıyla boza : bir imparatorluk meşrûbatının tarihi, coğrafyası, kimyası, edebiyatı

Yazar
Turan, Ahmet Nezihi, 1958- editör.

ISBN
9789751732675

Fiziksel Tanımlama
255 sayfa : renkli resimli. ; 31 cm.

Seri
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ; 3093. Kültür eserleri dizisi ; 402.

Genel Not
Dizin vardır.

İçerik
Giriş -- İncelemeler --Vefa Yazıları -- Fanteziler -- Etrafımızdakiler -- Şiirler -- Hikayeler --Bibliografya/233 -- Dizin/242 --.

Özet
Tadını Anadolu’ya gelmeden çok önceleri bildiğimiz içeceklerden biri olan boza ve bozacılık tarihinin en renkli ve hareketli dönemini Osmanlı’da yaşamıştır. Biçimi ve sunumu zaman içerisinde değişiklere uğrasa da yüzyıllar öncesinden süzülüp gelen damağımızdaki tadı ve sokak satıcılarıyla yankı bulan kulaklarımızdaki sesiyle boza, aynı zamanda içecek kültürümüzün mazisini de bize hatırlatmaktadır. Boza, yüzlerce yıllık geçmişi, üretimi, tüketimi ve ona bağlı olarak oluşan kültürel boyutlarıyla içecek olmaktan çok öte anlamlar taşımaktadır. Usta kalemler tarafından hazırlanan “Acısıyla ve Tatlısıyla Boza” adlı yayınımızda, geleneksel içeceğimiz olan boza her yönüyle ele alınmış, taşıdığı kültürel ve tarihî değer ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Konu Başlığı
Beverages -- Turkey -- History.
 
İçkiler -- Türkiye -- Tarih.

Yazar Ek Girişi
Turan, Ahmet Nezihi, 1958- editör.


LibraryMateryal TürüDemirbaşYer NumarasıDurumu / Lokasyon / İade Tarihi
Ekonomi KütüphanesiKitapEKOBKN0004214641.23 ACI 2007Büyük Kitaplar